Историја

1995

СИГМА-СБ дооел – Скопје е основана 1995 год како резултат на 4-годишното искуство во развој и имплементација на апликации наменети за водење на материјално и финансиско сметководство за претпријатија.

1999

Сигма-СБ постана партнер на Team-VISION group, првиот имплементатор на Navision Financials и Navision Atain во Балканскиот регион

2000

Сигма-СБ ја формира фирмата Team-VISION Macedonia како прв Navision Solution Center за Македонија

2001

Во Крка Фарма Скопје беше направена првата имплементација на Navision во Македонија

2002

Сигма-СБ донесе стратешка одлука за почеток со развој на сопствен ERP софтвер: SSB-ERP. На 01.12.2002 започна развојот на новиот систем  SSB-ERP

2003

Во месец Мај Сигма-СБ ја направи првата имплементација на SSB-ERP во дистрибутивната компанија Кимби од Скопје

2004

Од Декември 2004 Сигма СБ е IBM Advanced business partner,а активно соработува и со HP,CISCO, 3Com, EPSON и други.

2006

Сигма-СБ го доби првиот сертификат IT-Mark