1995 

СИГМА-СБ дооел - Скопје е основана 1995 год како резултат на 4-годишното искуство во развој и имплементација на апликации наменети за водење на материјално и финансиско сметководство за претпријатија.

1999 

Сигма-СБ постана партнер на Team-VISION group, првиот имплементатор на Navision Financials и Navision Atain во Балканскиот регион 

2000 

Сигма-СБ ја формира фирмата Team-VISION Macedonia како прв Navision Solution Center за Македонија

2001

Во Крка Фарма Скопје беше направена првата имплементација на Navision во Македонија 

2002

Сигма-СБ донесе стратешка одлука за почеток со развој на сопствен ERP софтвер: SSB-ERP. На 01.12.2002 започна развојот на новиот систем  SSB-ERP

2003

Во месец Мај Сигма-СБ ја направи првата имплементација на SSB-ERP во дистрибутивната компанија Кимби од Скопје

2004 

Од Декември 2004 Сигма СБ е IBM Advanced business partner,а активно соработува и со HP,CISCO, 3Com, EPSON и други.

2006

Сигма-СБ го доби првиот сертификат IT-Mark 

За Сигма-СБ

Сигма-СБ е специјализирана компанија за имплементација на IT решенија за компаниски менаџмент. Ние ги оптимизираме финансиското работење, набавките, производството, логистиката, продажбата и други процеси во компаниите за да ги зголемиме нивните приходи и маржи, да го намалиме времето за реализација, трошоците и губитоците и да ја подобриме достапноста на нивните производи и услуги. Основана во 1995 год, Сигма-СБ зад себе има докажана реализација на успешни проекти за познати регионални и македонски компании. За повеќе информации околу можностите кои ги даваат решенијата од Сигма-СБ и како да ги ставите во фукција кај Вас, Ве молиме да нé контактирате веднаш.