SSB Mobile (ССБ Мобиле) е комплетно софтверско и хaрдверско решение за on-line нарачки и амбулантна продажба (продажба од возило. Софтверот се управува преку мобилeн компјутер со кој може да се генерираат, подготвуваат и печатат податоци на лице место (во возило).  

Решението е базирано на PDA (Portable Data Terminal) мобилни компјутери 

Опрема за нарачки

  • Мобилен компјутер со или без баркод читач 
  • SSB Mобиле софтвер

 

Опрема за возило

  • Мобилен компјутер со или без баркод читач 
  • Принтер 
  • Фискален принтер (опција)
  • SSB Mобиле софтвер 
  • Кабли, систем за напојување и држачи за опрематa

 

Дијаграм на работниот процес:

 

mobileproces

 

 

Карактеристики на софтверот:

Пренос на матичните податоци: листа на купувачи, ценовник, шема на попусти... од ERP системот до PDT уредот.

 • Автоматско подесување на базата на податоци на мобилниот компјутер  

Подготовка на документи за клиентите 

 • Продажба во готово - Cash sales 
  • Фискална сметка
  • Повратна фискална сметка
  • Нови нарачка
 • Документи за купувачите и нивните објекти
  • Испратница 
  • Повратница
  • Нова нарачка
 • Печатење на веќе процесираните документи   
 • Извештаи:
  • Детален извештај за трансакциите по артикл
  • Спецификација – листа на готови документи, вкупен број на артикли на документот, вкупен износ, и др.
 • Дневен и контролен фискален извештај
 • Состојба на залихата 
 • Извештај за нарачки
 • Пренос на сите готови податоци од PDT уредот во ERP системот

Одредени дополнителни функционалности се интергирани во софтверот со цел да им олеснат на корисниците:

 • Генерирање на сторно документи на веќе генерирани документи. (анулирање)
 • Функција за печатење на кој било документ 

Системот е отворен за дополнителни функционалности во зависност од барањата на клиентот.

За Сигма-СБ

Сигма-СБ е специјализирана компанија за имплементација на IT решенија за компаниски менаџмент. Ние ги оптимизираме финансиското работење, набавките, производството, логистиката, продажбата и други процеси во компаниите за да ги зголемиме нивните приходи и маржи, да го намалиме времето за реализација, трошоците и губитоците и да ја подобриме достапноста на нивните производи и услуги. Основана во 1995 год, Сигма-СБ зад себе има докажана реализација на успешни проекти за познати регионални и македонски компании. За повеќе информации околу можностите кои ги даваат решенијата од Сигма-СБ и како да ги ставите во фукција кај Вас, Ве молиме да нé контактирате веднаш.